Mnie sie podobają bardzo boooooooooo........ takie jak z linków vynter to ja sobie mogę sama zrobić 🙂widzisz, a ja bym chciała umieć robić takie zdjęcia jak z tych linków co podałam 🙂 serio. dla mnie różnica między jednymi a drugimi polega na tym, że pierwszym przypadku ćwiczy się umiejętności 'techniczne'* a w drugim 'patrzenia', odbierania świata. ale żeby nie było - nie odbieram nikomu prawa do lubienia takich czy innych zdjęć, to tylko moja opinia jest 🙂.
*to jest zawsze potrzebne, ale dobre zdjęcia nie potrzebuje fajerwerków i pudru.
ps'a bardzo widać np. tutaj, popatrz chociażby na prawy dolny róg i śnieg ze stempla, rozmycia po bokach, przekłamaną kolorystykę, nakładane warstwy - nie zdziwiłabym się gdyby to było kilka różnych sklejonych ze sobą zdjęć:
http://www.flickr.com/photos/75571860@N06/8224011949/
nie ma 'mało ambitnych tematów'. jest tylko schematyczne do nich podejście. chyba, że mówimy o fotografii typowo użytkowej - reklama itp.
[quote=halo]Ma być emocjonalnie i bajkowo typu "Jaś i Małgosia"? Jest. [/quote]
ee, a nie jest właśnie zamiast bajkowo to 'plastikowo'? 😉 w wersji ilustrowanej łatwiej bym to przełknęła 😁 ale ok, nie ciągnę już tematu.
mogę wrzucić coś swojego na koniec... może i zwykłe pstryki, ale je lubię 🙂 chętnie poznam opinie, nawet te nie pochlebne.